Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πρόκειται να αρχίσει να πληρώνει τους χρήστες της για τις πιο δημοφιλείς δράσεις τους, καθώς η πλατφόρμα προσπαθεί να διατηρήσει τους χρήστες της, μεγάλο μέρος των οποίων έχει στραφεί στο TikTok.

Το νέο πρόσθετο, που ονομάζεται Spotlight, αναμένεται ν’αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του Snapchat θα βρίσκουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα – και αντιπροσωπεύει επίσης μία από τις πιο σοβαρές προσπάθειες εκ μέρους μιας εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μοιράζεται έσοδα με όλους τους χρήστες της.

«Το Spotlight θα παρουσιάσει τα πιο διασκεδαστικά snaps από την κοινότητα του Snapchat και θα προσαρμόζεται σε κάθε Snapchatter με την πάροδο του χρόνου με βάση τις προτιμήσεις του», δήλωσε η εταιρία.

«Για να γιορτάσουμε και να ανταμείψουμε τη δημιουργικότητα της κοινότητας του Snapchat, θα διανείμουμε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα στους Snapchatters που δημιουργούν τα κορυφαία Snaps στο Spotlight, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Η εταιρία δημιούργησε το νέο πρόσθετο, αφού συνειδητοποίησε ότι τα βίντεο που δημιουργήθηκαν με το Snapchat πήγαιναν τακτικά σε άλλες πλατφόρμες, όπως το TikTok και το YouTube, επειδή οι δημιουργοί είχαν ελάχιστες ευκαιρίες να μεγαλώσουν το κοινό τους στο ίδιο το Snapchat.