Τον περασμένο Αύγουστο είχαν έρθει στη δημοσιότητα αναφορές χρηστών που τους εμφανίστηκε η επιλογή Shuffle Play στην υπηρεσία Netflix και πατώντας σε αυτήν ξεκινούσε να παίζει αυτόματα κάποια σειρά ή ταινία. Η εταιρεία είχε αναφέρει τότε ότι πραγματοποιούσε κάποιες δοκιμές χωρίς να είναι σίγουρη αν θα προχωρήσει σε ενσωμάτωση της λειτουργίας, αλλά φαίνεται ότι έλαβε θετική ανταπόκριση στα πειράματα της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Techgear.gr, η Netflix θα ενσωματώσει το κουμπί Shuffle Play μέσα στο πρώτο μισό του 2021 και η επιλογή των προγραμμάτων που θα ξεκινούν αυτόματα θα βασίζεται στο ιστορικό παρακολούθησης του εκάστοτε χρήστη. Στόχος της εταιρείας είναι να δώσει λύση σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη πολλά από τα προγράμματα που προσφέρει η πλατφόρμα και βαριούνται να ψάξουν στον τεράστιο κατάλογο της.

Η νέα λειτουργία επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Greg Peters, COO της Netflix, ο οποίος τόνισε πως οι δοκιμαστές τους έδωσαν να καταλάβουν πως θέλουν να παραλείψουν εντελώς την πλοήγηση στην πλατφόρμα και αντ’ αυτού, να πατούν απλά ένα κουμπί και να ξεκινά κάποιο πρόγραμμα που θα ταιριάζει στα ενδιαφέροντα τους.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ περιεχόμενο στο Netflix που δεν φτάνει ποτέ στα μάτια μας επειδή ο αλγόριθμος της εταιρείας μας παρουσιάζει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Ας ελπίσουμε ότι το Shuffle Play (ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί επίσημα) θα λειτουργεί καλύτερα.