Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Take a Break” προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να περιορίσουν τον εθισμό τους στην εφαρμογή και να τους ενθαρρύνει να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από συγκεκριμένο χρόνο ενασχόλησης με αυτή.

Πρόκειται για μία δυνατότητα, η οποία, αφού ενεργοποιηθεί, θα σας επιτρέψει να ορίσετε υπενθυμίσεις εντός εφαρμογής για να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram αφού το χρησιμοποιήσετε συνεχώς για 10, 20 ή 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Mosseri, η λειτουργία “Take a Break” αναπτύχθηκε ως “μέρος της ευρύτερης προσπάθειας να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία τους από το Instagram”, ενώ προανήγγειλε ότι θα δούμε “περισσότερες ιδέες σαν αυτή να έρχονται στο μέλλον πολύ.”

Το Instagram συνεργάστηκε με ειδικούς προκειμένου να δημιουργηθεί η δυνατότητα “Take a Break”, η οποία θα αρχίσει να διατίθεται σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο και εφόσον οι δοκιμές κυλήσουν ομαλά, το “Take a Break” θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες σε έναν ή δύο μήνες.