Ποιες είναι οι πιο διάσημες μοτοσυκλέτες?

Μα σαφώς οι  Harley-Davidson!

Εμφανίστηκαν το 1903 όπου και ξεκίνησε η παραγωγή των μοτοσυκλετών αυτών στο Milwaukee των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής από δύο φίλους και γείτονες οι οποίοι λίγα χρόνια πριν προσπάθησαν στο γκαράζ τους να φτιάξουν ένα μοτοποδήλατο με την βοήθεια του μεγαλύτερου αδερφού του ενός.

Οι μηχανές αυτές είναι μεγάλου κυβισμού τύπου chopper, με βαριά σιδερένια κατασκευή και κλασικό design.

Η εταιρία για χρόνια κατασκεύαζε τις μοτοσυκλέτες αυτές εξ’ ολοκλήρου στην Αμερική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει εργοστάσια και σε άλλα μέρη του κόσμου για να κρατήσει τα κόστη χαμηλά και να επιβιώσει στον τόσο σκληρό ανταγωνισμό.

Από την αρχή της η Harley Davidson είχε κρατικά συμβόλαια προμήθειών και έτσι πούλαγε μοτοσυκλέτες στο στρατό της Αμερικής στο ξεκίνημα και κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όπως επίσης μέχρι και πρότινος στην αστυνομία και την πυροσβεστική.

Βασικός ανταγωνιστής της ήταν και είναι οι μοτοσυκλέτες Indian, και κάποιες ακόμα μικρότερες εταιρίες.

Στην αγορά συναντάμε πλέον πολλές μηχανές που μοιάζουν με τις Harley-Davidson αλλά προέρχονται από άλλες εταιρίες οι οποίες και έχουν αντιγράψει το στυλ και την κουλτούρα των διάσημων Harley-Davidson.

Μέσα σε αυτές θα βρούμε και μικρές κατασκευάστριες εταιρίες που φτιάχνουν εξ ολοκλήρου χειροποίητες chopper μοτοσυκλέτες αρίστης ποιότητας σε εξωπραγματικές τιμές. Οι Harley-Davidson έχουν ένα εύρος τιμών από 17000€ έως 45000€ και πολλές επιλογές βελτιώσεων και αξεσουάρ,  ενώ ένα χειροποίητο custom bike ξεκινάει από τις 50000€ και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις 150000€.

Στην Αμερική αλλά και σε κάποια μέρη της Ευρώπης όπως την Γερμανία και την Ολλανδία υπάρχουν πολλές τέτοιες μοτοσυκλέτες, μεγάλος αριθμός συλλεκτών, όπως και club μοτοσυκλετών.

Στην Ελλάδα υπάρχει αντιπροσωπεία και όποιος θέλει μπορεί να δει από κοντά τέτοιες μοτοσυκλέτες και να ζητήσει ακόμα και test drive εάν είναι κοντά στο να αγοράσει μία και να βολτάρει.