Ένας από τους κλάδους που έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά παγκοσμίως από τον κορονοϊό, είναι και αυτός της παροχής ερωτικών υπηρεσιών.

Σε αυτόν εντάσσεται και η Alice Little, η οποία θεωρείται ως η ιερόδουλη με το μεγαλύτερο εισόδημα στον χώρο, καθώς το 2018 τα χρήματα που συγκέντρωσε που ξεπερνούσαν το 1.000.000 από την δουλειά της.

Βλέποντας λοιπόν οτι ο συγκεκριμένος κλάδος δεν εντάσσεται στις επιχειρήσεις «κοντινής επαφής» που ο κυβερνήτης της Νεβάδας, Στιβ Σίσολα, επέτρεψε να ανοίξουν, στο πλαίσιο της 2ης φάσης επαναφοράς στην κανονικότητα, αποφάσισε να αντιδράσει.

«Η απόφαση του κυβερνήτη να κρατήσει κλειστούς τους οίκους ανοχής είναι μια ξεκάθαρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των νόμιμων sex workers της Νεβάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, γνωστοποιώντας πως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα λόγω της οικονομικής ζημιάς που είχε υποστεί.

Παράλληλα ξεκίνησε έρανο στο GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρώσει 50.000 δολάρια για δικαστικά έξοδα της μήνυσης που θέλει να καταθέσει, όμως προς το παρόν απέχει πολύ από τον στόχο της, καθώς έχει μαζέψει μόλις 8.000.

Σύμφωνα με τη New York Post που ανέδειξε το θέμα, στα νομικά έγγραφα της μήνυσης αναφέρεται ότι πρέπει να επιτραπεί στις νόμιμες ιερόδουλες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το σπίτι τους ή κάποιον ιδιωτικό χώρο, για όσο καιρό παραμένουν κλειστοί οι οίκοι ανοχής.