Η εφαρμογή των χαρτών της Google αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και χρηστικές στον διαδικτυακό κόσμο και προσφέρει διαφόρων ειδών λειτουργίες, όπως το Street View που μας δίνει μια ιδιαίτερη οπτική γωνία της περιοχής που αναζητούμε ή ακόμα και του ίδιους μας του σπιτιού.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο εάν πρόκειται να πάτε κάπου για πρώτη φορά, σε μένα άγνωστο μέρος, και θέλετε να εξοικειωθείτε με την περιοχή και τους γύρω δρόμους ή τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα «ταξίδι στον χρόνο» και να δείτε πώς ήταν το μέρος ή η τοποθεσία πριν από κάμποσα χρόνια. Οι χάρτες της Google έχουν αποθηκευμένη κάθε εικόνα που τραβήχτηκε από το 2007 σε κάθε τοποθεσία, δίνοντάς σας την δυνατότητα να δείτε πώς έμοιαζε το σπίτι σας στο παρελθόν.

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες τοποθεσίες δεν έχουν ετήσια ενημέρωση των φωτογραφιών τους, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορείτε να δείτε εικόνες που θα σας γυρίσουν στο χρόνο, 10 έως 15 χρόνια πίσω.

Για να δείτε το φωτογραφικό «αρχείο» των χαρτών της Google από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να μπείτε στους χάρτες και να πληκτολογήσετε την διεύθυνση που επιθυμείτε στην γραμμή αναζήτησης.

Στην αριστερή πλευρά, κάνετε κλικ στην εικόνα της τοποθεσίας, ακριβώς πάνω από εκεί που αναγράφεται η διεύθυνση. Στην συνέχεια θα πατήσετε Street View & 360 και θα εμφανιστεί ένα μικρό μαύρο πλαίσιο στην μεγάλη εικόνα του Street View. Εκεί, θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή που θα εμφανίζει εικόνες από παλαιότερες ημερομηνίες λήψης. Οι εικόνες αυτές θα εμφανιστούν στον κάτω μέρος της οθόνης σας.