Ο Google Chrome χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2.65 δισεκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόβλημα με αυτή τη μεγάλη του κυριαρχία είναι ότι ο Chrome έχει γίνει ο νούμερο ένας στόχο για hackers και σήμερα η Google δημοσίευσε μια σαφή προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες να προβούν στην αναβάθμισή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα νέο blog post της, η Google αποκάλυψε ότι δυο νέες zero day ευπάθειες μόλις ανακαλύφθηκαν (CVE-2021-30632 και CVE-2021-30633) στον Chrome για Linux, macOS και Windows. Η κατηγοριοποίησή τους ως zero day σημαίνει ότι οι διαδικτυακοί εγκληματίες μπόρεσαν και τις εκμεταλλεύθηκαν πολύ πριν η Google τις επιδιορθώσει.

Google Chrome: Τι πρέπει να κάνετε:

Όλοι οι χρήστες του Chrome καλούνται να πλοηγηθούν στις Ρυθμίσεις – Βοήθεια – Σχετικά με τον Chrome. Αν η έκδοση του browser στο Linux, macOS ή στα Windows είναι η 93.0.4577.82 και άνω τότε είσαι ασφαλής.

Η Google αναφέρει ότι η νέα προστατευμένη έκδοση του Chrome θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τις επόμενες ημέρες, επομένως ίσως να μην μπορείς να προστατευθείς προς το παρόν.