Το έπαθλο στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά κέρδισε η Ζendaya γράφοντας ιστορία τη βραδιά απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy 2020, καθώς έγινε η νεότερη σε ηλικία ηθοποιός που το έλαβε.

«Ακόμα δεν έχω λέξεις για να περιγράψω όλο αυτό… Νιώθω τόση αγάπη αυτή τη στιγμή, σας ευχαριστώ», είναι η λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή της στον επίσημο και προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για την πρώτη της ανάρτηση μετά την ανακοίνωση του ονόματός της.

H 24χρονη Zendaya, γεννημένη στο Όουκλαντ στην Καλιφόρνια από Αφροαμερικανό πατέρα και μητέρα με καταγωγή από τη Σκωτία και τη Γερμανία είπε στην ομιλία της: «Θέλω απλώς να πω ότι υπάρχει ελπίδα στους νέους εκεί έξω. Γνωρίζω ότι η τηλεοπτική μας σειρά δεν φαίνεται πάντα σαν ένα υπέροχο παράδειγμα, αλλά υπάρχει ελπίδα στους νέους. Και θέλω απλώς να πω σε όλους τους συνομηλίκους μου εκεί έξω που εργάζονται έξω στους δρόμους, σας βλέπω, σας θαυμάζω, σας ευχαριστώ».

Γιατί είναι τόσο σημαντική η νίκη της Ζendaya;

Επίσης, η νίκη της σηματοδοτεί μόνο τη δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που μια μαύρη ηθοποιός κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Βαϊόλα Ντέιβις έγραψε ιστορία το 2015 όταν της απονεμήθηκε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία της ως Αναλίζ Κίτινγκ στο «How to Get Away with Murder».

Όταν η Ντέιβις παρέλαβε το Emmy, στην ομιλία της τόνισε το εξής: «Και επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, το μόνο πράγμα που χωρίζει τις γυναίκες χρώματος από οποιονδήποτε άλλο είναι η ευκαιρία. Δεν μπορείτε να κερδίσετε Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν».