Ένα περίστροφο, μύθος όλων των χρονικών, φέτος το 2020 ξαναβγήκε στην παραγωγή!

Δεν είναι άλλο από το COLT PYTHON… το πιο “γνωστό φίδι”, το περίστροφο που το παρομοιάζουν με την Rolls Royce των όπλων χειρός, το πιο διάσημο Magnum.

Ξεκίνησε η παραγωγή του το 1955 και παρέμεινε στην αγορά για πάρα πολλά χρόνια.

Σταμάτησε η παραγωγή του κάποια στιγμή λόγω χαμηλής ζήτησης των περίστροφων το 2005 και φέτος ξαναβρίσκεται στις βιτρίνες των οπλοπωλείων. Φημολογείται πως η καλύτερη παραγωγή των Colt’s Python σε ποιότητα, αξιοπιστία και φινίρισμα είναι ανάμεσα στο 1972 έως το 1985. Το χρώμα του ήταν ένα «μαυρομπλέ» όπου στην γλώσσα των όπλων ονομάζεται bluing  και μεταγενέστερα ήρθε και σε χρώμιο. Οι λαβή του από ξύλο εργοστασιακά, αλλά με πολλές επιλογές σε λαστιχένιες , πλαστικές και κοκάλινες λαβές after market. Το διαμέτρημα του .357 Magnum και επιλογές σε μήκος κάνης από 2,5”  έως και 8” με δημοφιλέστερο μέγεθος τις 4” και 6” και χωρητικότητα 6 φυσιγγίων.

Δεν μπορεί να λέγεσαι συλλέκτης εάν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα τέτοιο περίστροφο στην συλλογή σου. Μάλιστα τα «παλιά» έχουν μεγάλη ζήτηση και οι τιμές τους είναι αρκετά φουσκωμένες. Στην Ελλάδα με το νομοθετικό της πλαίσιο είναι από δύσκολη έως και αδύνατη η απόκτηση όπλων χειρός πέραν από σπάνιες εξαιρέσεις.

Το αγαπημένο όπλο του βασιλιά της Rock & Roll μουσικής Έλβις Πρίσλεϊ ήταν ένα Colt «φίδι»… εξ ολοκλήρου σκαλιστό, με χρυσές λεπτομέρειες και λαβή από ελεφαντόδοντο σκαλιστό. Το όπλο αυτό δημοπρατήθηκε πριν λίγα χρόνια και τελικά αποκτήθηκε από έναν συλλέκτη για $175.000 και κατέχει το ρεκόρ  σε δημοπρασία περίστροφου όπλου.