Πριν έναν αιώνα ο Wally Byam ξεκίνησε να φτιάχνει στην αυλή του σπιτιού του, στο Λος  Άντζελες της Καλιφόρνια τρέιλερ ειδική παραγγελία για τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Έτσι λίγα χρόνια μετά δημιουργήθηκαν τα πιο διάσημα και από τα πιο ακριβά τροχόσπιτα στον κόσμο… ο λόγος για τα AIRSTREAM.

Ήταν μια εποχή που ο κόσμος έψαχνε λύση οικονομικότερης διαμονής και πιο φτηνών διακοπών.

Κατασκευασμένα από αλουμίνιο και στο φυσικό χρώμα του μετάλλου φτιάχνονται μέχρι και σήμερα τα Airstream, με τιμή που ξεπερνά τα $120.000 για ένα μικρό και λυτό τροχόσπιτο. Κάποια εποχή είχαν στην παραγωγή τους και αυτοκινούμενα με βάση σασί και μοτέρ σε Ford, Mercedes και Dodge.

Η NASA χρησιμοποίει ένα ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν για την μεταφορά των αστροναυτών κατασκευασμένο επίσης από την Airstream. Τα οχήματα μεταφοράς του ειδικού προσωπικού και των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής είναι  επίσης Airstream.

Πλέον η εταιρία και η παραγωγή της έχει μεταφερθεί στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και έχει εξαγοραστεί από τον κολοσσό Thor inc.

Στην Ευρώπη έχει διάθεση των τροχόσπιτων της Airstream στην Αγγλία και κατασκευάζοναι μόνο τρία μοντέλα με τις  Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.