Μπουφάν

Ένα λεπτό μπουφάν είναι ό,τι πρέπει για όσους τρέχουν αυτούς τους μήνες. Το φοράς στο ξεκίνημα της διαδρομής ώστε να σε ζεστάνει μέχρι να προλάβεις να ζεστάνεις το σώμα σου από την άσκηση, ενώ το βάζεις οπωσδήποτε και στον τέλος της ώστε να προφυλαχθείς από το κρύο ενώ είσαι ιδρωμένος και καταπονημένος.

Ακουστικά

Το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό σπορ. Όσο τρέχεις έχεις μοναδική παρέα τις σκέψεις σου, κάτι που πολλές φορές δυσκολεύει την προσπάθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις. Για αυτό τα ακουστικά αποτελούν απαραίτητο gadget κάθε δρομέα. Είτε για να ακούει μουσική με στόχο να αδειάσει το κεφάλι του από τις σκέψεις είτε για να του δίνει ρυθμό.

Πετσέτα

Τρέξιμο χωρίς ιδρώτα δεν νοείται. Ο ιδρώτας άλλωστε είναι κομμάτι της λυτρωτικής χαράς που δίνει το τρέξιμο. Είναι η απόδειξη του κόπου του δρομέα. Ανεξάρτητα, όμως, από τι σημαίνει, ο ιδρώτας είναι εκεί και πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί. Για αυτό έχουμε πάντα μαζί μας μια πετσέτα, με την οποία σκουπίζουμε κυρίως το πρόσωπό μας, ώστε να προστατεύσουμε τα μάτια μας και να μείνουμε επικεντρωμένοι στην διαδρομή.

Smartwatch

Αν θέλεις να προχωρήσεις στο τρέξιμο και να συμμετέχεις σε αγώνες, θα πρέπει να θέσεις κάποιους στόχους από την αρχή. Στόχους που σχετίζονται με την συχνότητα των προπονήσεων, το μέγεθος των αποστάσεων, τις διαδρομές που θα ακολουθήσεις. Ευτυχώς, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα smartwatch, τα οποία μπορούν να καταγράφουν όλες τις παραπάνω πληροφορίες και να μας παρέχουν χρήσιμα δεδομένα για την πορεία μας στο τρέξιμο.