Στο trailer βλέπουμε τον Neo (Keanu Reeves), την Trinity (Carrie-Anne Moss) αλλά και τον Neil Patrick Harris να ενσαρκώνει τον ψυχοθεραπευτή του πρώτου. «Μήπως είμαι τρελός;» ρωτάει ο Neo με την περσόνα του «μη αφυπνισμένου» Thomas Anderson. «Δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ μέσα» απαντάει οι χαρακτήρας που ενσαρκώνει ο Neil Patrick Harris.

Το trailer επίσης δείχνει τον Morpheus σε μικρότερη ηλικία, τον οποίο ενσαρκώνει ο Yahya Abdul-Mateen II που βλέπουμε για πρώτη φορά σε κινηματογραφική ταινία με θέμα το «Matrix» και ο οποίος σε κάποιο χρονικό σημείο στο trailer λέει στον Neo ότι «είναι ώρα να πετάξεις» ενώ του δίνει μία κόκκινη κάψουλα.

Οι σκηνές προκαλούν νοσταλγία στους φίλους της κινηματογραφικής σειράς. Βλέπουμε μαύρες γάτες, μάχες σώμα με σώμα σε ντότζο (dōjō, ιαπωνικά: 道場‎) και σε στενούς διαδρόμους, σφαίρες να «σταματούν» καθώς βρίσκονται στον αέρα, άλματα από ουρανοξύστες, ελικόπτερα, πολλές εκρήξεις και τον Neo σε… τροχιά έλξης με την Trinity που θα του αποκαλύψει για ακόμη μία φορά όλη την αλήθεια.

«Μετά από τόσα πολλά χρόνια, να βρισκόμαστε εδώ που ξεκίνησαν όλα… πίσω στο Matrix» λέει ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει ο Jonathan Groff (ενδεχομένως είναι Agent) στο τέλος του trailer. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Jessica Henwick, Priyanka Chopra Jonas, Telma Hopkins, Christina Ricci, Brian J. Smith, Eréndira Ibarra, Max Riemelt, Toby Onwumere και Jada Pinkett Smith.

Το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία της ταινίας Matrix: Resurrections ανέλαβε η Lana Wachowski, η οποία είχε σκηνοθετήσει μαζί με την αδερφή της Lilly Wachowski και τις τρεις προηγούμενες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος του Matrix. Η ταινία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου αλλά και στο HBO Max.

 

Πηγή: insomnia