‘Ενα ρεπορτάζ- άρθρο του Νίκολας Κριστόφ στους “New York Times”, αναγκάζει στη δημοφιλή σε ενήλικες ιστοσελίδα Pornhub να προχωρήσει σε αλλαγές με το νέο έτος.

Με βάση το άρθρο του Κριστόφ, το Pornhub, “φιλοξενεί” παράνομα βίντεο με ανήλικους στα οποία προκύπτει κακοποίηση παιδιών από βιασμούς. Τον ισχυρισμό αυτόν δεν τον αποδέχθηκε η ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου, λέγοντας ότι “οι ισχυρισμοί είναι ανεύθυνοι και αναληθείς”, όμως αποφάσισε να δημιουργήσει ασφαλιστικές δικλείδες, ούτως ώστε αυτό να μην συμβεί.

Συγκεκριμένα αποφάσισε ότι οι χρήστες της ιστοσελίδας που θέλουν να ανεβάσουν βίντεο, θα πρέπει πλέον να επαληθεύουν την ταυτότητά τους, ενώ το σάιτ κατήργησε τη δυνατότητα λήψης (κατεβάσματος) κάποιου από αυτά που είναι διαθέσιμα.

Επί του παρόντος και μέχρι τις αλλαγές από το νέο έτος, οι μεταφορτώσεις βίντεο έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου. Ο Κριστόφ πάντως τόνισε, πως σε αναζητήσεις στο Pornhub για ανήλικα παιδιά τα αποτελέσματα ήταν χιλιάδες.

Σχολίασε παράλληλα, ότι είχε μαρτυρίες από άτομα που είχαν κακοποιηθεί και που τα βίντεό τους βρέθηκαν στην ιστοσελίδα. Όμως είπε:, “Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένα νεαρό άτομο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 χρονών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το αν το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι παράνομο”.