Η κληρονομιά του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Για την ακρίβεια, αδύνατο, αφού άφησε περιουσιακά στοιχεία σε πολλά μέρη του κόσμου. Όμως, πέρα ​​από την ποσότητα και την ποιότητα αυτής, αυτό που είναι σαφές είναι ότι η κληρονομιά, θα είναι η επόμενη διαμάχη για τους Δέκα. Μάλιστα,

Ο Χούλιο Τσιαπέτα επισημαίνει στο «Clarín» πως τα συνολικά κέρδη της καριέρας του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι λιγότερο θριαμβευτικές προβλέψεις δείχνουν πως περίπου τα 75 εκατομμύρια δολάρια των τρεχουσών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Όπως είναι γνωστό, ο Αργεντινός «θρύλος» δεν άφησε κάποια διαθήκη. Επομένως, η κληρονομιά αναμένεται να μεταβεί στους φυσικούς κληρονόμους. Ο Μαραντόνα έχει πέντε αναγνωρισμένα παιδιά, τα οποία είναι η Ντάλμα, η Τζιανίνα, η Γιάνα, ο Ντιέγκο Τζούνιορ και ο Ντιέγκο Φερνάντο.

Τα τρία κορίτσια μίλαγαν συνεχώς με τον γιατρό του πατέρα τους, Λούκε και εκείνος του ενημέρωνε για την κατάστασή του. Ο Ιταλός γιος του, Ντιέγκο, είχε απομακρυνθεί από όλους για κάποιο χρονικό διάστημα, διατηρώντας καλές επαφές με όλους, ενώ αγαπούσε πολύ και τον πατέρα του. Ωστόσο, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για την κηδεία ή να είναι εκεί τις τελευταίες ώρες. Το πέμπτο παιδί, ο μικρός Ντιέγκο Φερνάντο, γιος της Βερόνικα Οχέδα, δεν έχει τη δική του αυτονομία, λόγω ηλικίας, και η μητέρα του, δεν γίνεται δεκτή από τις τρεις κόρες.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, όσον αφορά τα παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα, είναι εκείνα που δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως δικά του. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι παιδιά σε αυτήν την κατάσταση τα οποία βρίσκονται: Ένα στο Λα Πλάτα, ένα στο Μπουένος Άιρες και τουλάχιστον τέσσερα στην Κούβα. Εδώ υπάρχει και το ερώτημα, για το αν θα έχουν κάποια σχέση με την κληρονομιά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι ο αριθμός των κληρονόμων μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 11. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ζήτησε ακόμη να γίνει ένα τεστ DNA ώστε να μπορεί αν βρίσκεται ανάμεσα στους πιθανούς κληρονόμους. Πάντως, χθες, ο δικαστής αποφάσισε ότι θα δώσει προτεραιότητα στις κόρες του.

Η φωτογραφία που υπάρχει παρακάτω, δείχνει ένα μικρό δείγμα των ακινήτων, που ανήκουν στον Ντιέγκο, αν και είναι δύσκολο να ελεγχθούν γιατί ούτε καν η οικογένεια μπορεί να αντιληφθεί όλα όσα βρίσκονται εκεί έξω. Ακόμα, το εμπορικό σήμα του Μαραντόνα, όπως αναφέρουν κοντινά πρόσωπα της οικογένειας, είναι στο όνομα μιας εταιρείας που ανήκει στον δικηγόρο του, Ματίας Μόρλα, σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αργεντινή.