Μπορεί το PS5 να βγήκε στην πιο δύσκολη περίοδο για την αγορά της τεχνολογίας, αλλά δείχνει πως είναι ακόμη και 1,5 χρόνο μετά την κυκλοφορία του, ένα από τα πιο hot προϊόντα της αγοράς.

Η Sony Interactive Entertainment αποκάλυψε πως η συσκευή έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 20 εκατομμύρια συστήματα σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

Η Veronica Rogers, αντιπρόεδρος της Sony Interactive Entertainment και επικεφαλής του τομείς business operations και πωλήσεων, δήλωσε πως «από το λανσάρισμα του συστήματος όλες οι ομάδες μας έχουν δουλέψει σκληρά για να προσφέρουν next-gen εμπειρίες και ευχαριστούμε τους fans για την υποστήριξη. Το πάθος τους για το PlayStation brand είναι αυτό που μας οδηγεί για να καινοτομήσουμε με νέες τεχνολογίες, να σχεδιάσουμε το μέλλον του gaming και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε το καλύτερο μέρος για να παίζει κανείς».

Σε ό,τι αφορά αυτούς που αγωνιούν γιατί ακόμη δεν μπορούν να βρουν μια κονσόλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε πως «σχεδιάζουμε μια σημαντική αύξηση της παραγωγής αυτή τη χρονιά και εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιωθούμε πως οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει ένα PS5 μπορεί να το αγοράσει».