Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν όσοι συμμετείχαν σε ακροαματική διαδικασία μέσω Zoom στην Κολομβία. Τι συνέβη;

Η δικαστής Βίβιαν Πολανία εμφανίστηκε ημίγυμνη, ξαπλωμένη στο κρεβάτι και απολαμβάνοντας το τσιγάρο της, προκαλώντας σάλο.

Η ψηφιακή ακρόαση αφορούσε στο αν θα χορηγηθεί εγγύηση σε άνδρα που κατηγορείται για βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο το 2021.

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ένας από τους δικηγόρους που συμμετείχαν στην κλήση την κατήγγειλε στην Εθνική Επιτροπή Δικαστικής Δεοντολογίας της Κολομβίας για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως και τον Φεβρουάριο του 2023, με την Επιτροπή να τονίζει ότι δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές: «Δεν βρίσκουμε καμία δικαιολογία για να παρουσιαστεί έτσι η δικαστής. Είχε στο σπίτι της όλες τις ανέσεις για να προετοιμαστεί κατάλληλα για μια δημόσια ακρόαση και με τον σεβασμό που μια τέτοια ακρόαση άξιζε».

Η ίδια, σύμφωνα με την El Pais, δικαιολογήθηκε ότι έπαθε κρίση πανικού και ξάπλωσε για να ηρεμήσει. Παράλληλα, ανέφερε πως στο παρελθόν την έχουν απειλήσει με πειθαρχικά μέτρα λόγω των εικόνων που ανεβάζει στο διαδίκτυο, που έχουν θεωρηθεί άκρως προκλητικές.

«Απλώς εκφράζομαι χωρίς σουτιέν και με ανοιχτό μυαλό. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πάθεις κρίση άγχους. Φοράω πάντα το φόρεμά μου», φέρεται να είπε.