Όχι μία, όχι δύο, αλλά οκτώ εφαρμογές Android από το Google Play Store βρέθηκαν πρόσφατα να περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό Joker. Οι εφαρμογές, που εντοπίστηκαν από τα Quick Heal Security Labs, μπορούσαν να συλλέξουν και να κλέψουν δεδομένα από χρήστες smartphone τα οποια τρέχουν Android και να δημιουργήσουν πολλά άλλα προβλήματα.

Ευτυχώς, η ερευνητική εταιρεία έφερε το ζήτημα στην προσοχή της Google και οι οκτώ μολυσμένες εφαρμογές έχουν καταργηθεί από το Play Store. Δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή καθώς παραμένουν διαθέσιμες σε άλλες πηγές και εγκατεστημένες σε συσκευές χρηστών.

Το Joker malware μπορεί να κλέψει τα δεδομένα ενός χρήστη Android και μπορεί ακόμη και να εγγράψει κρυφά τους χρήστες σε ακριβές συνδρομές επί πληρωμή για τις οποίες δεν συμφώνησαν ποτέ. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί ακόμη και να κλέψει λίστες επαφών, πληροφορίες της συσκευής, μηνύματα, και άλλα.

Συνιστάται οποιοσδήποτε χρήστης Android smartphone έχει πραγματοποιήσει λήψη αυτών των εφαρμογών να τις καταργήσει το συντομότερο δυνατό και να πραγματοποιήσει έλεγχο για ιούς χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο εργαλείο antimalware. Οι μολυσμένες εφαρμογές είναι:

Auxiliary Message

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Super Message

Element Scanner

Go Messages

Travel Wallpapers

Super SMS

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τα τελευταία εικονίδια των εφαρμογών. Όπως αναφέρουμε έχουν αφαιρεθεί από το Play Store. Άρα δεν βγαίνουν στην αναζήτηση και αν τις έχετε στο κινητό και δοκιμάσετε να ανοίξετε τη σελίδα τους στο Play Store θα δείτε μήνυμα που λέει ότι το app δεν υπάρχει.

Πηγή: techmaniacs.gr