Σε συζητήσεις με την Metro-Goldwyn-Mayer Inc. βρίσκονται Apple και Netflix για την μετάδοση της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «No Time to Die», σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg αν και μάλλον θα οδηγηθούν σε ναυάγιο.

Πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν ότι το κινηματογραφικό στούντιο της MGM, φέρεται να έχει δεσμευθεί στους παραγωγούς της πολυαναμενόμενης ταινίας πως θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, πράγμα που οδηγεί στα «βράχια» τις συζητήσεις με τις μεγάλες πλατφόρμες streaming.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αν και η ταινία «No Time to Die» θα μπορούσε να κερδίσει εκατοντάδες εκατ. δολάρια σε μια πιθανή πώλησή της σε πλατφόρμα streaming, η MGM αρνήθηκε να σχολιάσει πως υπάρχουν σε εξέλιξη οποιεσδήποτε συνομιλίες, τονίζοντας όμως ότι η ταινία «δεν είναι προς πώληση».

Netflix και Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η Amazon Studios, άλλος ένας από τους κολοσσούς στις εταιρείες streaming δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι δεν βρίσκεται σε καμία συζήτηση για την απόκτηση της ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2020, αλλά ελέω κορονοϊού η προβολή της πήγε τελικά για τον Νοέμβριο. Παρ’όλο που οι κινηματογράφοι σε πολλές χώρες έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά, οι θεατές δείχνουν επιφυλακτικοί για να επιστρέψουν στις αίθουσες, με αποτέλεσμα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο να είναι απρόθυμα να βγάλουν τώρα τις «μεγάλες» τους ταινίες. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως το «No Time to Die» πήγε για ακόμη πιο μακριά, συγκεκριμένα για τον Απρίλιο του 2021.

Η αλήθεια είναι πως αν το «No Time to Die» έδινε τα δικαιώματά του, θα επρόκειτο για ένα μεγάλο «χτύπημα» των πλατφόρμων streaming καθώς θα μπορούσαν να προσελκύσουν στις υπηρεσίες τους και όλους τους φαν των ταινιών του Τζέιμς Μποντ.

Η ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ, η οποία κόστισε περίπου 250 εκατ. δολάρια, θα ήταν η πιο σημαντική ταινία που θα άλλαζε «στρατόπεδο» την εποχή του κορονοϊού, αλλά όχι και η μονη, καθώς και άλλες ταινίες έχουν προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η ταινία «Mulan» που έκανε ντεμπούτο στην πλατφόρμα της Disney+ με χρέωση 30 δολάρια, ενώ η Apple κυκλοφόρησε την ταινία «Greyhound» με τον Τομ Χανκς τον Ιούλιο.