Προτού η Apple ανακοινώσει και επίσημα το iPhone το 2007, είχε στα σκαριά πολλαπλά prototypes, φυσικά πριν καταλήξει στο τηλέφωνο που όλοι ξέρουμε.

Μερικά prototypes, λοιπόν, είχαν έναν πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό και αυτό φαίνεται τώρα, μιας και στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία εικόνα που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο iPhone που είχε σχεδιαστεί από την Apple.

Ο Tony Fadell ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iPod στην Apple στα ‘00s και πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο, στο οποίο μοιράστηκε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο που εργαζόταν στην Apple και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Fadell, σε αυτό το protoype οι χρήστες μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα το κάτω μέρος του iPod για να το χρησιμοποιήσουν ως τηλέφωνο, ενώ είχε επίσης ενσωματωμένη κάμερα και τα χρώματά του ήταν παρόμοια με τα επίσημα που επιλέχθηκαν για το πρώτο iPhone. Επίσης, είχε και το κλασσικό “click wheel” του iPod.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Steve Jobs ήταν αυτός που ενθάρρυνε έντονα την ομάδα να δημιουργήσει ένα “iPod τηλέφωνο”, αντί για μία εντελώς νέα συσκευή. Αυτό φυσικά δε συνέβη, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του iPod είχε αλλάξει πολύ με το λεγόμενο “click wheel”, με τον Jobs να πιστεύει ότι το πρώτο smartphone της Apple θα πρέπει να το έχει.

Αν και ο πρώην αντιπρόεδρος του iPod τμήματος πίστευε ότι το click wheel θα ήταν καλή ιδέα, τελικά συμφώνησε πως το πρώτο smartphone της εταιρίας θα ήταν καλό να μην έρθει με το click wheel. Αυτό οδήγησε τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Apple να επανεξετάσουν πλήρως το έργο, αυτή τη φορά με μια μεγάλη οθόνη αφής, σχεδόν καθόλου φυσικά κουμπιά και ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Mac OS X.

Την εξέλιξη αυτής της ιστορίας τη γνωρίζετε ήδη…