Πριν από επτά χρόνια, ψηφίστηκε ως η “λέξη της χρονιάς”, και σήμερα δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση αφού τα τελευταία χρόνια, κατακλύζει το internet, αποτελώντας την ισχυρότερη παγκόσμια τάση.

Ο λόγος για τη “selfie”, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, και απαραίτητη μόδα σχεδόν πίσω από κάθε λογαριασμό στα social media, κυρίως εν μέσω του δεύτερου lockdown.

Αλήθεια, γνωρίζατε όμως, ότι ο όρος μάς ταξιδεύει στο μακρινό παρελθόν και έχει συγγενικές έννοιες, που ονομάζονται welfie και groufie;

Μπορεί λοιπόν, σήμερα να έχουμε ταυτίσει τις selfies με τους celebrities, αλλά όπως φαίνεται, η ιστορία των αυτοφωτογραφίας είναι μακρινή υπόθεση. Η πρώτη selfie, που τραβήχτηκε ποτέ στον κόσμο, μας πηγαίνει στον Οκτώβριο του 1839 και τον Robert Cornelius από τη Φιλαδέλφια, ο οποίος ως λάτρης της φωτογραφίας πειραματίστηκε στην πίσω αυλή του πατρικού του σπιτιού.

Ο ίδιος φυσικά, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως οι τεχνικές και η ιδέα του, θα γεννούσαν στο μέλλον, ένα από τα μεγαλύτερα trends των επόμενων δεκαετιών.

Πηγή: jenny.gr

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ideas Powered (@ideas.powered)