Απονεμήθηκαν τα βραβεία ελληνικής κουζίνας για το 2020. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Για ακόμα μια χρονιά, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου αναδείχτηκε στο μεγάλο νικητή των βραβείων, ενώ ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν είναι και το εστιατόριο Salonica του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 57 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν – από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

«Στόχος του θεσμού είναι να αποτελέσει ένα ισχυρότατο κίνητρο για τα εστιατόρια, όχι μόνο για να γίνονται καλύτερα χρόνο με τον χρόνο, αλλά να συνεχίσουν μέσα από το μενού τους να παρουσιάζουν και να κρατούν ζωντανή την ελληνική γαστρονομία» επεσήμανε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν