Η 19χρονη Έμα Ραντουκάνου, το μεγάλο αστέρι του βρετανικού τένις και πρωταθλήτρια του αμερικανικού Όπεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον φόβο και τον τρόμο, όταν ένας θαυμαστής της άρχισε να της αφήνει σημειώματα στο κατώφλι του σπιτιού της, σε προάστιο του Λονδίνου όπου ζει με τους γονείς της.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με την ίδια να δηλώνει ότι πλέον είναι ανήσυχη και δεν νιώθει ασφαλής, κυρίως όταν περπατάει μόνη της στο δρόμο.

Όλα ξεκίνησαν τέλη Νοεμβρίου όταν ένας άνεργος, πρώην ντελιβεράς της Amazon, εντόπισε τη διεύθυνσή της και άρχισε να της αφήνει σημειώματα, λουλούδια, ακόμη και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ο 35χρονος Αρμίτ Μαγκάρ είχε γράψει, μεταξύ άλλων, ένα σημείωμα για την Έμα: «Σου αξίζει αγάπη», της έγραφε.

Μια άλλη φορά, σχεδίασε έναν χάρτη με την απόσταση που είχε περπατήσει από το Έντγκουαρ στο βόρειο Λονδίνο, με την ελπίδα να τη συναντήσει.

Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο της στόλισε δέντρο στον μπροστινό κήπο του σπιτιού της με χριστουγεννιάτικα φωτάκια ενώ δεν δίστασε να κλέψει κι ένα αθλητικό παπούτσι του πατέρα της νομίζοντας ότι της ανήκει.

Ο Μαγκάρ κρίθηκε χθες ένοχος από το δικαστήριο «Βromley Magistrates’ Court» και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Όταν συνελήφθη από την αστυνομία, ο Μαγκάρ είχε στην τσάντα του το παπούτσιο του πατέρα της Έμα και, όπως είπε στους αστυνομικούς, «ήθελε ένα ενθύμιο από την τενίστρια».

Η Έμα εξέφρασε τη επιθυμία να μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι με καλύτερη ασφάλεια επειδή ανησυχεί ότι μπορεί να επιστρέψει καθώς ξέρει πλέον πού είναι το σπίτι της.

Ο Μαγκάρ επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σπίτι της οικογένειας Ραντουκάνου στο νοτιοανατολικό Λονδίνο στις 23 Νοεμβρίου του 2021.

Όταν έφτασε στην πόρτα με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα σημείωμα, ήρθε αντιμέτωπος με τους γονείς της Ραντουκάνου. Υποστήριξε ότι ήταν ντελιβεράς που άφηνε τα δώρα κάποιου άλλου.

Στη δεύτερη επίσκεψη στις 2 Δεκεμβρίου, έβαλε έναν κόκκινο φάκελο στο γραμματοκιβώτιο, μέσα στον οποίο υπήρχε ένας «χάρτη» που έδειχνε την απόσταση που είχε διανύσει από το σπίτι του στο Έντγκουαρ μέχρι το σπίτι της όμορφης τενίστριας.

Δύο μέρες αργότερα, ο Μαγκάρ πήγε και πάλι στο σπίτι της Βρετανίδας πρωταθλήτριας κλέβοντας ένα παπούτσι του πατέρα της ως «ενθύμιο».

Από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, οι γονείς της Έμα κατάλαβαν ότι ο απρόσκλητος επισκέπτης ήταν το ίδιο πρόσωπο και κάλεσαν την αστυνομία.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο Μαγκάρ δήλωσε χθες ότι «ντρεπόταν» τώρα που ήξερε ότι οι πράξεις του είχαν στενοχωρήσει την νεαρή τενίστρια.

Ο Μαγκάρ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση με την ποινή του να ανακοινώνεται εντός του Φεβρουαρίου.