Ανακοινώθηκαν οι τιμές και οι εκδόσεις του ανανεωμένου Hyundai i30, το οποίο συνεχίζει να διατίθεται σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback και fastback.

Το μοντέλο, πέραν των αισθητικών αλλαγών, διαθέτει σημαντικά νέα μηχανολογικά στοιχεία, όπως την υιοθέτηση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στου κινητήρες, ένα νέο σύνολο βενζίνης turbo 1.5 λίτρων και το νέο προηγμένο χειροκίνητο κιβώτιο iMT (Intelligent Manual Transmission).

Επιπρόσθετα, στο ταμπλό έχει υιοθετηθεί ένα νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ έχει προστεθεί και η έκδοση σπορ εξοπλισμού N Line.

Τα νέα στοιχεία σε αμάξωμα και εσωτερικό

Το αναβαθμισμένο εμπρός τμήμα διαθέτει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία φωτισμού που περιλαμβάνει ενσωματωμένα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας σχήματος V. Στο πίσω μέρος, ο πλήρως ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση και τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου. Η νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16”, 17” ή 18’’, στην έκδοση N Line είναι φινιρισμένες με diamond-cut τεχνική, που προσδίδει εντυπωσιακή πολυτελή και ταυτόχρονα σπορ εικόνα.

Οι εκδόσεις N Line διαφοροποιούνται τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε εξοπλισμό, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις i30. Αισθητικά το i30 N Line διαθέτει φαρδύτερη μάσκα μπροστά και νέο πίσω προφυλακτήρα. στους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης 48V Hybrid Turbo 160 ίππων και 48V Hybrid Diesel 136 ίππων, διαθέτουν διαφοροποιημένη ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και αναρτήσεων, με στόχο ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Στο εσωτερικό το πιο εντυπωσιακό νέο στοιχείο είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7’’, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό εμφανίζοντας τις ενδείξεις που αυτός επιθυμεί. Ταυτόχρονα, στις εκδόσεις με τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, αλλάζει και ο χρωματισμός του ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Η στάνταρ οθόνη πολυμέσων 8’’ συνοδεύεται από την προβολή εικόνας από κάμερα οπισθοπορίας, με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης. Το σύστημα πολυμέσων προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω των εφαρμογών Android Auto και Apple CarPlay. Επιπλέον, το νέο i30 προσφέρει προαιρετική ασύρματη φόρτιση smartphone.

Το νέο i30 διαθέτει το κορυφαίο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense. Εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με το ήδη γνωστά συστήματα FCA (αναγνώρισης πεζού), Driver Attention Warning (DAW- προειδοποίηση κόπωσης οδηγού), High Beam Assist (HBA- υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων), ISLW και Lane Keep Assist (LKA- υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας), ενώ προαιρετικά μπορεί να διαθέτει τα Lane Following Assist (LFA), Rear Collision-avoidance Assist (RCA)  , Leading Vehicle Departure Alert (LDVA- απόκλιση πορείας προπορευόμενου οχήματος) και άλλα.

Με ήπια υβριδική τεχνολογία

Το νέο i30 διατίθεται με ένα νέο κινητήρα βενζίνης για την εισαγωγική του έκδοση, ο οποίος είναι 1.5 λίτρων, με ατμοσφαιρική τροφοδοσία  Dual Port Injection (Dpi), ισχύ 110 ίππων και ροπή 144 Nm. Αυτός αντικαθιστά τον παλαιότερο 1.4 που απέδιδε 100 ίππους και συνδυάζεται μόνο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο τρικύλινδρος 1.0L T-GDi κινητήρας που αποδίδει 120 ίππους ισχύος και 172 Nm ροπή, συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και διατίθεται επίσης σε 48V Hybrid έκδοση για πιο οικονομική κατανάλωση. Στην υβριδική του έκδοση προσφέρεται με το 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT)  αλλά και με το 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT) .

Κορυφαίο στη γκάμα των κινητήρων βενζίνης είναι το νέο σύνολο των 1.5 λίτρων T-GDi, που αποδίδει 160 ίππους ισχύος και ροπή 253 Nm. Διαθέτει στάνταρ 48V υβριδική τεχνολογία και συνδυάζεται με 6-τάχυτο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT).

Διαθέσιμος είναι και ο diesel κινητήρας 1.6L CRDi, σε δύο εκδόσεις ισχύος με 115 και 136 ίππους. Η έκδοση των 115 ίππων συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT). Η έκδοση των 136 ίππων διατίθεται με 48V Hybrid σύστημα, το οποίο συνδυάζεται με 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή το 7-τάχυτο DCT.

Λογικές τιμές και μεγάλη εγγύηση

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι τιμές του νέου Hyundai i30 στην έκδοση hatchback ξεκινούν από τις 16.590 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό και φτάνουν στις 26.690 ευρώ. Με τον νέο και ισχυρότερο κινητήρα των 1.5 λίτρων 150 ίππων, το κόστος ξεκινά από τις 19.490 ευρώ. Αντίστοιχα, η έκδοση fastback ξεκινά από τις 17.990 ευρώ και κορυφώνεται στις 25.790 ευρώ, με τις ισχυρότερες εκδόσεις να ξεκινούν από τις 20.690 ευρώ.

Ταυτόχρονα, όπως και όλα τα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το νέο i30 διατίθεται με τη μοναδική εγγύηση μηχανικών μερών 5 ετών, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων.

Πηγή: reader.gr