Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Νορβηγός σκακιστής Μάγκνους Κάρλσεν διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή απέναντι στον Ρώσο Ίαν Νεπομνιάτσι.

Η νίκη του Κάρλσεν ήρθε στο 11ο ματς μιας αναμέτρησης που επρόκειτο να περιλαμβάνει 14 ματς. Μετά από πέντε ισόπαλα παιχνίδια, ο Ρώσος υπέπεσε σε μια σειρά από κρίσιμα λάθη και έχασε τα τέσσερα από τα έξι ματς. Με τη νίκη του στην αναμέτρηση του Ντουμπάι, ο Μάγκνους Κάρλσεν κέρδισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια και ο ηττημένος Ίαν Νεπομνιάτσι 800.000 δολάρια.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο «πρόβλημα» για τον Νεπομνιάτσι, είναι ότι έχασε ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο, που του είχε ετοιμάσει μια γνωστή Ρωσίδα πορνοστάρ. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ερωτικών ταινιών, με το ψευδώνυμο MihaNika69, είχε προσφέρει στον Ίαν Νεπομνιάχτσι μια ολόκληρη νύχτα μαζί της, με την προϋπόθεση ότι θα κέρδιζε τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Μάγκνους Κάρλσεν.

Ο Ρώσος σκακιστής είχε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο: μια πορνοστάρ από την Αγία Πετρούπολη που του πρόσφερε μια νύχτα μαζί της για τη νίκη. Αλλά την πέταξε στα σκουπίδια, όπως και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Το κορίτσι είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με μια πινακίδα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου στράφηκε στον Ίαν Νεπομνιάχτσι: «Ίαν, αν κερδίσεις, θα είμαι η βασίλισσά σου για όλη τη νύχτα. Μαντέψτε πόσο μου αρέσει το σκάκι», ανέφερε η ανάρτηση με το hashtag #Nepogambit.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MihaNika69 (@m1han1ka69)