Αυτό που ενώνει αυτές τις δύο μέρες είναι –φυσικά- ο αριθμός 13 αλλά και ο φοβισμένος κόσμος. Τι εννοούμε; Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε υπερβολικό βαθμό στις συνέπειες της γρουσουζιάς και δεν βγαίνουν ούτε από το σπίτι τους. Ποια μέρα είναι όμως η «γρουσούζικη», η Τρίτη και 13 ή η Παρασκευή και 13;

Η Παρασκευή και 13 έχει καθιερωθεί περισσότερο στη Δύση. Και οι δύο όμως θεωρούνται «γρουσούζικες». Γιατί όμως;

Ενδέχεται να πηγάζει από τον Χριστιανισμό. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε το μήλο στον Αδάμ. Άλλοι λένε πως ήταν Παρασκευή όταν πέθαναν.

Υποτίθεται πως τότε καταστράφηκε ο Ναός του Σολομώντα. Το πιο σημαντικό, είναι πως αυτή ήταν η μέρα που ενταφιάστηκε ο Χριστός. Τι συμβαίνει με την Τρίτη όμως;

Η περίπτωση της Τρίτης είναι πιο εύκολη καθώς η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή. Ο αριθμός τρία δεν θεωρείται ένα καλός αριθμός γι’ αυτό άλλωστε λέμε «τρίτωσε το κακό».

Το 13 έχει να κάνει με τους Ναΐτες Ιππότες γιατί συνελήφθησαν τότε. Επίσης εκείνη τη μέρα του μήνα, ο Βασιλιάς Χάρολντ ο Δεύτερος έχασε τη ζωή και τον θρόνο του. Όπως και να έχει, η υπερβολική προκατάληψη δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν.