Η υπηρεσία ασφαλείας του Τέξας προκάλεσε έκπληξη –και πολύ γέλιο- στους κατοίκους της πολιτείας, μέσα από μια προειδοποίηση ασφαλείας που τους απέστειλε. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία φέρεται να κάλεσε τους πολίτες να έχουν το νου τους για τον… Τσάκι, την κούκλα του Σατανά από τη διάσημη σειρά θρίλερ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο… Τσάκι ήταν ύποπτος ως απαγωγέας.

Το μήνυμα πέρασε από το σύστημα Amber Alert της πολιτείας, κάνοντας τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών να χτυπούν, όπως στις περιπτώσεις των ενημερώσεων για κάποιο παιδί που αγνοείται. Μάλιστα, η ειδοποίηση δεν χτύπησε μόνο μια φορά, αλλά… τρεις.

Η περιγραφή του υπόπτου ήταν ξεκαρδιστική για κάθε Τεξανό που είχε δει την ταινία: Το όνομά του, φυσικά, αναγραφόταν ως «Τσάκι», ηλικίας 28 ετών, με καστανοκόκκινα μαλλιά και μπλε μάτια, ύψος 90 εκατοστά και βάρος 7 κιλά.
Επισημαινόταν ότι φορούσε τζιν σαλοπέτα και μια μπλούζα με μακριά μανίκια και πολύχρωμες ρίγες, ενώ κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι –ακριβώς όπως και στις ταινίες.

Το καλύτερο, όμως, ήταν η περιγραφή της φυλετικής του προέλευσης, που αναφερόταν ως: «Άλλο: Κούκλα».

Στις ταινίες, που έκαναν την πρεμιέρα τους για πρώτη φορά το 1988, ο Τσάκι ήταν ένα παιδικό παιχνίδι που είχε καταληφθεί από το πνεύμα ενός κατά συρροή δολοφόνου –με τα αποτελέσματα που φαντάζεστε.

Αντιμέτωπη με τις ερωτήσεις του ΜΜΕ για τους λόγους της αποστολής μιας ειδοποίησης που καλούσε τους πολίτες να ψάξουν για έναν φανταστικό κακό, η υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία ανέφερε:

«Η ειδοποίηση είναι προϊόν τεχνικής αστοχίας. Απολογούμαστε για τη σύγχυση που ενδεχομένως προκάλεσε και εργαζόμαστε άοκνα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί».