Ομάδα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου β’ κατηγορίας Σκωτίας χρησιμοποιούσε αυτόματες, AI κάμερες για την μετάδοση του αγώνα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατ ευχήν.

Μετά τη χρήση του VAR, ένα ακόμη σημείο όπου φίλαθλοι και τεχνολογία αναμένεται να έχουν κόντρα είναι οι AI κάμερες, αν κρίνουμε από ένα συμβάν στη Σκωτία.

Η Inverness Caledonian Thistle FC (ICTFC), πριν περίπου δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί κάμερες με AI για τη μετάδοση των αγώνων από το στάδιό της, οι οποίες θα ακολουθούν αυτόματα τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε έπειτα από επιτυχημένες δοκιμές που έγιναν σε διάστημα 14 ημερών.

Έτσι, για πρώτη φορά, η ICTFC θα έδινε αγώνα χρησιμοποιώντας τις αυτόματες κάμερες Pixellot αντί για προσωπικό και παραδοσιακές κάμερες, για τη μετάδοση του αγώνα ενάντια στην Ayr United στις 24 Οκτωβρίου.

Οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας, όμως, δεν είδαν πολλά από τον αγώνα (που έληξε ισόπαλος με 1-1, για την ιστορία). Αντ’ αυτού, το… κεφάλι του επόπτη φάνηκε πιο ενδιαφέρον από τη μπάλα για τις κάμερες, οι οποίες και αποφάσισαν πως για σημαντικό μέρος του αγώνα θα εστιάζουν σε εκείνον. Η αιτία; Ο επόπτης ήταν φαλακρός και, πιθανότατα σε συνδυασμό με το φως του ήλιου, οι κάμερες μπερδεύονταν και περνούσαν το κεφάλι του για μπάλα.

Ένας οπαδός ανέβασε βίντεο των… highlights με την αρμόζουσα μουσική υπόκρουση, που μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.