Όλοι έχουμε αγαπημένα μέρη που θα μας περιμένουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν έχει σημασία αν είναι «καλά» εστιατόρια, μπιστρό, ταβερνάκια, καφέ ή μπαρ. Ας διαλέξει ο καθένας από μας ανάλογα με τα κέφια του, το βαλάντιό του, την παρέα του. Ας βρεθούμε πάλι γύρω από ένα τραπέζι να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να φωνάξουμε το φτου ξελευθερία. Ακόμα κι αν αυτή είναι σχετική, μιας και αρκετοί περιορισμοί θα εξακολουθούν να ισχύουν. Ας αφήσουμε τη σκοτεινιά πίσω μας.

Εδώ θα σας γράψω για τα πρώτα 10 από τα 100 και για τα πρώτα της κάθε ειδικής κατηγορίας, ενώ πατώντας στο link, θα τα δείτε όλα λεπτομερώς. Ξεφυλλίζοντας, επίσης, το flipping book θα διαβάσετε τις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις των κορυφαίων νικητών της διοργάνωσης που μιλούν για τις εμπειρίες τους της περιόδου του κλεισίματος, για το μέλλον της γαστρονομίας στη χώρα μας και για τα σχέδιά τους.

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια :

1. Σπονδή
2. Aleria
3. Vezene
4. Etrusco
5. Βαρούλκο
6. CTC
7. Botrini’s
8. Nolan
9. Cookoovaya
10. Sushimou

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια :

1. Top Newcomers : Proveleggios
2. Top Greek & Regional Cuisine : Aleria
3. Top Restaurants for Meat : Basegrill
4. Top Restaurants for Fish : Βαρούλκο
5. Top Ethnic Cuisine Restaurants : Sushimou
6. Top Wine Restaurants : By the Glass
7. Top Bar Restaurants : Balthazar
8. Top All-Day Restaurants : Athénée
9. Hidden Gems : Το Βαρύ Πεπόνι
10. Top Streetfood : Hoocut

Τον τίτλο του Πρεσβευτή της Ελληνικής Κουζίνας κέρδισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης, τον τίτλο Best Young Chef η Ειρήνη Γιωργουδιού και τον τίτλο Best Pâtissier ο Στέλιος Παρλιάρος.

Πηγή: in2life.gr