Η πρώην σταρ του Baywatch, Pamela Anderson, κάλεσε τον Πρόεδρο Trump να δώσει χάρη στον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με μπικίνι στο Twitter.

Το πρώην μοντέλο Playboy, 53 ετών, δημοσίευσε μια φωτογραφία της σε ένα λευκό μπικίνι που κρατάει μια πινακίδα που λέει «Φέρτε τον Julian Assange Home Australia» καθώς και μια ντυμένη φωτογραφία με μια ένδειξη που έγραφε: «Είμαι ο Julian Assange», το απόγευμα της Δευτέρας .

Η Άντερσον φημολογείται πως είχε σχέση με τον 49χρονο Assange, Αυστραλό υπήκοο, όταν ζούσε έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου, την περίοδο 2012-2019, -έχοντας άσυλο- για να αποφύγει την σύλληψη για κατηγορίες περί βιασμού στη Σουηδία, καθώς και για κατασκοπεία στις ΗΠΑ.

Ο Assange, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή υψηλής ασφαλείας στο Belmarsh στο Λονδίνο, για 19 μήνες, πολεμώντας την έκδοση στις ΗΠΑ, καταζητείται για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων το 2010 και το 2011.

Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 175 ετών. Η απίθανη «ειδική σχέση» των Anderson και Assange ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Dame Vivienne Westwood, πυροδοτώντας εικασίες σχετικά με τη φύση της φιλίας τους όλα αυτά τα χρόνια.

Φωτογραφήθηκε να τον επισκέπτεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της επταετούς παραμονής του στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ, φέρνοντάς του vegan cheeseburgers.

Σε ένα ποίημα το 2017, έγραψε: «Η σχέση μου με τον Τζούλιαν – δεν είναι μυστικό. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους και μπορεί να είναι ο πιο διάσημος, πιο πολιτικοποιημένος πρόσφυγας της εποχής μας».

Ο ιδρυτής του Wikileaks υποστήριζε πάντα ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την πρεσβεία επειδή δεν ήθελε να εκδοθεί στις ΗΠΑ και να δικαστεί για την έκδοση μυστικών αμερικανικών εγγράφων.

Τον Απρίλιο του 2020 έγινε γνωστό πως ο Assange ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ ζούσε μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ.

Η Στέλλα Μόρις, δικηγόρος, δήλωσε ότι είχε σχέση με τον ιδρυτή του Wikileaks από το 2015 και μεγάλωσε μόνη της τους δύο νέους γιους τους.