Ο καλύτερος οδηγός του κόσμου και έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο Λούις Χάμιλτον, αφήνει στην άκρη όλα του τα supercars με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κορυφαίος οδηγός αγώνων, fashion star και εσχάτως χορτοφάγος και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Λούις Χάμιλτον είναι το δίχως άλλο μια πολύπλευρη προσωπικότητα.

Κανείς ωστόσο δεν θυμάται πότε ακριβώς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την οικολογία. Αυτή χτίστηκε μάλλον σταδιακά, ως αντίβαρο στις τύψεις ότι οι κορυφαίοι οδηγοί αγώνων -πολυεκατομμυριούχοι όντες- έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά αποτυπώματα στον πλανήτη: οδηγούν τα δυνατότερα αυτοκίνητα που υπάρχουν, διαθέτουν ιδιωτικά αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούν ανελλιπώς και η καθημερινή τους μέρα «στο γραφείο» επιβάλλει την κατανάλωση εκατοντάδων λίτρων καυσίμου υψηλής απόδοσης.

Προφανώς δεν είναι μόνο ο Χάμιλτον υπερκαταναλωτικός, δεκάδες συνάδελφοί του έχουν ακριβώς την ίδια καθημερινή πρακτική. Αυτός όμως αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό, όπως να οδηγεί, παρότι το γκαράζ του είναι γεμάτο από ταχύτατα hypercars, μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η νέα αυτή συνήθεια του Χάμιλτον έγινε μέσω ενός μηνύματος στο Instagram όπου αναφέρει τα εξής: «Τον τελευταίο καιρό έκανα πολλές αλλαγές στη ζωή μου, για να μειώσω την επίδρασή μου στο περιβάλλον. Έχω φέρει στα ίσια το προσωπικό μου ενεργειακό αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα για όλη την καριέρα μου στη Formula 1 από το 2007, έχω μειώσει τις διαδρομές μου με αυτοκίνητο, τρέφομαι χορτοφαγικά και εκτός πίστας προσπαθώ, όπου είναι δυνατόν, να χρησιμοποιώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα».