Μια καθηγήτρια ανέφερε ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν ρομπότ του σεξ, και κάλεσε τους κατασκευαστές τους να σκεφτούν περισσότερο αυτή την ηλικιακή ομάδα αντί να τα προωθούν στους νέους.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα καλά προωθώντας τα ρομπότ του σεξ προς τους ηλικιωμένους προκειμένου να καταπολεμηθεί η «μειωμένη σεξουαλική λειτουργία».

Η Jecker, η οποία είναι καθηγήτρια βιοηθικής και ανθρωπιστικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δημοσίευσε τα ελαφρώς ασυνήθιστα ευρήματά της στο Journal of Medical Ethics και ισχυρίστηκε ότι οι κατασκευαστές ρομπότ σεξ στοχεύουν σε λάθος ηλικιακή ομάδα ανθρώπων.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτή η γενιά σεξουαλικών ρομπότ είναι προφανώς σεξιστική, ρατσιστική αφού στοχεύουν μόνο στους νέους, ενώ στην πραγματικότητα το έχουν περισσότερη ανάγκη οι ηλικιωμένοι για λόγους υγείας.

Μιλώντας στο περιοδικό Tri-Cities Area of ​​Business, είπε: «Καλώ τη βιομηχανία να τα προωθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η καθηγήτρια είναι καλά καταρτισμένη για να μιλήσει και για κάτι τέτοιο. Έχει γράψει περισσότερα από 200 άρθρα και τέσσερα βιβλία για το θέμα της γήρανσης.