Το Twitter, η Meta και το TikTok είναι τρεις από τους μεγαλύτερους γίγαντες των social media στον κόσμο. Είναι όμως και τρία από τα brands με τη χειρότερη φήμη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη του 2023 Axios Harris Poll 100, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πάνω από 16.000 Αμερικανών, κάλεσε τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν τις 100 εταιρείες που θεωρούσαν πιο διάσημες σε εννέα κατηγορίες φήμης.

Η Meta και το Twitter εμφάνισαν κακή βαθμολογία στις κατηγορίες «πολιτισμός» και «ηθική». Και οι δύο εταιρείες προκάλεσαν πρόσφατα αντιδράσεις, καθώς απέλυσαν χιλιάδες εργαζόμενους μέσω email. Ειδικά για το Twitter, ήταν μόνο ένα επεισόδιο σε ένα δράμα που ξέσπασε από την εξαγορά του από τον Elon Musk, με αποτέλεσμα η Fidelity να εκτιμά τώρα ότι η εταιρεία αξίζει το ένα τρίτο από τα 44 δισ. δολάρια που πλήρωσε ο επιχειρηματίας για να την αποκτήσει, τον Οκτώβριο του 2022.

Τα επτά χειρότερα brands στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα είναι τα εξής:
– The Trump Organization

– FTX

– Fox Corporation

– Twitter

– Meta

– Spirit Airlines

– TikTok

Οι Αμερικανοί έδωσαν στην Trump Organization του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τη χειρότερη φήμη, καθώς είναι η μόνη επιχείρηση στη λίστα με «πολύ κακή» συνολική βαθμολογία, τη χαμηλότερη δυνατή. Η εταιρεία τα πήγε ιδιαίτερα άσχημα στις κατηγορίες «χαρακτήρας», «εμπιστοσύνη» και «ηθική».