Άλλη διάσταση στην κινεζική ιατρική έδωσε ένας άνδρας, ο οποίος θεώρησε καλή ιδέα να βάλει ένα τεράστιο χέλι στον ορθό του προκειμένου να «ανακουφιστεί» από τη δυσκοιλιότητα που τον ταλαιπωρούσε.

Ή τουλάχιστον έτσι είπε στους γιατρούς, οι οποίοι έμειναν με το στόμα ανοικτό και την τρίχα κάγκελο, αντικρίζοντας τις πρωτοφανείς εικόνες από την ακτινογραφία.

Το χέλι, μήκους σχεδόν 20 εκατοστών, ήταν μάλιστα ακόμα ζωντανό, φθάνοντας μέχρι την κοιλιά του άτυχου άνδρα, ο οποίος λίγο έλειψε να βρει τραγικό θάνατο, αναζητώντας εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες.

Σύμφωνα επίσης με τους γιατρούς, το εγχελυόμορφο… ζωντανό που εξερεύνησε σίγουρα το πιο παράξενο και αφιλόξενο μέρος που έχει βρεθεί ποτέ, δάγκωσε το έντερο του Κινέζου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η θεραπεία που επέλεξε βασίζεται σε ένα παλιό παραδοσιακό γιατροσόφι για την καταπολέμηση των προβλημάτων του παχέος εντέρου.

Οι γιατροί αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση το μεγάλο χέλι, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε, δεν είχε αποδημήσει εις Κύριον. Παραμένει άγνωστο αν παρακολουθείται από ψυχολόγο, προκειμένου να ξεπεράσει τον εφιάλτη που έζησε ή αν απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι γιατροί προειδοποίησαν πάντως τον άνδρα που δεν δίστασε να πειραματιστεί με κάτι… ζωντανό, μήκους 20 ολόκληρων εκατοστών και τον πρωκτό του, πως ήταν πολύ τυχερός καθώς θα μπορούσε να είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από αιμόλυση (όταν βακτήρια από το παχύ έντερο φτάσουν στην κοιλιά καταστρέφοντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια).

Η είδηση ​​ήρθε στο φως όταν ο ίδιος ο άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο της Xinghua, στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας, υποφέροντας από φρικτούς πόνους στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τους Global Times, το άφησε όσο δεν… πάει (και τελικά το χέλι πήγε στην κοιλιά του) καθώς ήταν διστακτικός να απευθυνθεί στους γιατρούς εξαιτίας της ντροπής, η οποία -η αλήθεια είναι- δεν ξεπλένεται με τίποτα. Τα στοιχεία του πάντως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.

Όπως και να’ χει, οι γιατροί προειδοποιούν, αν ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα, να μην προσπαθήσετε να δοκιμάσετε κάτι ανάλογο και εσείς, όχι μόνοι σας στο σπίτι, αλλά… πουθενά, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να «υποστηρίζουν» την «παραδοσιακή» αυτή θεραπεία.