Για τον Κρις Ουίλιαμσον από τη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, όλα τα πρωινά των τελευταίων οκτώ μηνών είχαν την ίδια ρουτίνα. Ξυπνούσε, άνοιγε το ψυγείο, έφτιαχνε κάτι να φάει και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ανοίξει τον υπολογιστή του και να τσεκάρει τι γίνεται με τα κρυπτονομίσματα που είχε επενδύσει.

Μη φανταστεί κανείς κανά μεγάλο ποσό. Είκοσι δολάρια είχε τζογάρει για να έχει να ασχολείται.

«Όπως πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ επέλεξα το τελευταίο διάστημα να ποντάρω στα κρυπτονομίσματα. Είναι σα να παίζεις κορόνα – γράμματα, κάποιοι βλέπουν λαμπρό μέλλον, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι εντελώς ανώφελη επένδυση» τονίζει κι έρχεται να διηγηθεί την περιπέτειά του.

Προ ημερών λοιπόν, ο Κρις ξύπνησε όπως κάθε άλλη μέρα, ακολούθησε την τυπική διαδικασία και αυτή τη φορά άνοιξε την πλατφόρμα ανταλλαγής νομισμάτων από το κινητό του. Το νούμερο που είδε είχε 13 ψηφία και χρειάστηκε ώρα για να καταλάβει αν επρόκειτο για δισ. τρισ. ή τετράκις εκατομμύρια δολάρια.

Ο,τι και να ίσχυε, είχε γίνει πλούσιος καθώς τα 20 δολάριά του είχαν γίνει τελικά 1,1 τρισ. Η αλήθεια είναι πως ούτε και ο ίδιος πίστεψε ότι μέσα σε 8 ώρες ύπνου έγινε τρισεκατομμυριούχος, αλλά άρχισε να το διασκεδάζει.

Αφού επικοινώνησε με την πλατφόρμα κάνοντας και το σχετικό αστείο «πείτε μου τι γίνεται γιατί έχω ήδη παραγγείλει ένα γιοτ», επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για λάθος.

Έστω κι έτσι, ο Κρις έγινε τρισεκατομμυριούχος για λίγη ώρα. Κάτι που οι περισσότεροι δε θα γίνουν ποτέ ούτε καν στα ψέματα εξαιτίας ενός λάθους…